Op je kop in de prullenbak recycleplan

Recyclen voor scholen; ‘Op je kop in de prullenbak’

De jeugd is de toekomst en juist voor hen willen we graag dat deze ´groen´ blijft. Scholen zijn daarom erg belangrijk binnen Recycleplan. De “Op je kop in de prullenbak” actie geeft leerlingen op een leuke en educatieve wijze een inkijk in de wereld van het recyclen. Door middel van een educatie module over recyclen, het opzetten van een inzameldag en een beloningsdag neemt Recycleplan de kinderen mee in de wereld van hergebruik. Recyclen voor scholen is nog nooit zo veelzijdig geweest.

Educatie over recyclen

Binnen het ‘Op je kop in de prullenbak’ project zal allereerst een van onze Recycleplan medewerkers leerlingen uitleggen waarom recyclen voor scholen belangrijk is en hoe we een schonere toekomst kunnen realiseren. Door recyclen spelenderwijs te introduceren en vooral veel vragen te beantwoorden maakt onze medewerker de leerlingen van uw school op interactieve wijze bewust van het belang van hergebruik. Ten slotte legt hij of zij het gehele project uit en vooral wat dit voor hen en uw school kan betekenen.

educatie over recyclen door Recycleplan

elektronika inzamelen op scholen

Inzameldag

Nadat de leerlingen hebben geleerd waarom het belangrijk is elektronisch afval te recyclen, kunnen ze zelf helpen met de “Op je kop in de prullenbak” actie. Deze actie houdt in dat de kinderen (oud) elektronische afval gaan inzamelen. Ieder kind krijgt een begeleidende flyer mee waarin vermeld staat welke artikelen gerecycled kunnen worden en welke niet. Op de flyers zal tevens vermeld worden tot welke datum elektronisch afval kan worden ingeleverd. Via de kinderen kan zo een hele wijk met de “Op je kop in de prullenbak” actie meedoen en werken aan die groene toekomst!

De leerlingen kunnen het afval inleveren in verzamelbakken op school. Recycleplan haalt dit afval vervolgens op en zorgt dat het gerecycled wordt. Uw school krijgt het merendeel van de opbrengst die via de inzamelactie wordt binnengehaald. Zodoende kan recyclen voor scholen via een groene en verantwoorde weg een donatie aan een goed doel opleveren of de leeromstandigheden van leerlingen verbeteren en eventueel nieuwe schoolspullen opleveren.

Beloningsdag

Voor het helpen met recyclen mogen ook de kinderen niet worden vergeten. Zij zijn immers degene die vol enthousiasme het werk hebben gedaan! Wij hanteren het motto:’wie goed doet, goed ontmoet’. Daarom heeft Recycleplan samen met studenten van de ALO een beloningsdag bedacht. Op deze beloningsdag zullen de kinderen leuke en leervolle spellen gaan doen als dank voor de bijdrage aan een schoner milieu. Recyclen voor scholen wordt zo een fantastisch project voor uw school!

beloningsdag met sport georganiseerd door Recycleplan

Neem contact op!

Wordt uw school ook groen?!

Wilt u weten welke opties er zijn? Neem contact op met de afdeling educatie - scholen!
Neem contact op!